В Уманському районі дві школи одержали нові автобуси

08.12.2020
В Уманському районі дві школи одержали нові автобуси

Шкільний автобус, який возитиме школярів у селах Уманського району. (Фото надане Уманською РДА.)

На Черкащині, в Уманському районі, тамтешні школярі, які навчаються у Родниківській i Бабанській школах, отримали нові шкільні автобуси. Наразі у Родниківський опорний заклад середньої освіти підвозять 29 учнів iз Берестівця, у Бабанський — 74 учнів з Аполянки, Кожового Кута, Свинарки і Гродзевого.


Як повідомили «Україні молодій» в Уманській райдержадміністрації, закупівля нової автотехніки стала можливою завдяки співфінансуванню 50/50 з обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість автобусів — 3 млн 700 тис. грн.


За словами голови Уманської райдержадміністрації Світлани Волошенюк, нові шкільні автобуси — це безпека дітей у дорозі до школи, а відтак — і спокій їхніх батьків, а ще — забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості.


Автобуси, наголошує пані Світлана, розраховані на 32 місця кожен, мають додаткові рівні безпеки, системи обмеження швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки. 

 

Важливості та актуальності новому транспорту додає і те, що розпочався зимовий сезон, який характеризується підвищеним ризиком аварійності на дорогах.

 

Додаткові автобуси допоможуть організувати безпечне підвезення школярів та вчителів до навчальних закладів та знизять навантаження на шкільні автобуси, які були придбані раніше і зараз експлуатуються.


Також голова РДА говорить, що розвитку освітніх закладів, які стали опорними на Уманщині, приділяється особлива увага.

 

Зокрема, оновленню їх матеріально-технічної бази. Тож цими днями у 10 школах району відкрили нові кабінети інформатики та природничо-математичного профілю, 17 першим класам закупили нові телевізори, а 14 шкіл поповнилися мультимедійними дошками.