На аеродромі в Москві розвідники знищили гелікоптер Ка-32

15:14, 26.04.2024
На аеродромі в Москві розвідники знищили гелікоптер Ка-32

Під носом у Міноборони рі ГУР знищило російський вертоліт Ка-32 на аеродромі в Москві. (Фото: Вікіпедія)

У Москві українським розвідникам вдалося знищити російський гелікоптер Ка-32 – цей борт належав Міноборони росії.

 

Як інформує УМ, про це українським ЗМІ повідомило джерело в спецслужбах.

 

Як розповіло виданню джерело, ворожий гелікоптер вдалося спалити на російському міжнародному аеродромі "Остаф'єво" у Москві. Цей Ка-32 належав Міністерству оборони РФ.

 

За словами співрозмовника, гелікоптер росіяни застосовували для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії.

 

Зауважимо, що Ка-32 (за кодифікацією НАТО: Helix-C) - це радянський і російський середній транспортний гелікоптер співвісної схеми з двома турбувальними двигунами і шасі, що не забираються.

 

Він є цивільним розвитком пошуково-рятувального гелікоптера Ка-27ПС, розробленим ОКБ ім. Н. І. Камова. До 2006 року було випущено близько 160 Ка-32 у різних модифікаціях.

 

Спочатку як основне призначення вертольота передбачалося його використання для розвідки льодової обстановки в екстремальних умовах Арктики вдень і вночі, проте пізніше гелікоптер було вирішено розробляти для багатоцільового всепогодного застосування; для пошукових та рятувальних робіт, транспортних перевезень, кранових робіт при монтажі обладнання, вивезенні пакетів цінної деревини за відсутності доріг, патрульної служби та інших цілей.

 

Екіпаж гелікоптера становить 2 особи, пасажиромісткість - 13. Максимальна швидкість - 260 км/год, а практична дальність до 800 км.

 

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни РФ втратила вже 348 літаків та 325 гелікоптерів.

 

Як повідомляла УМ, ГУР «приземлило» Ту-22М3 за 300 кілометрів від України.