З Нагорного Карабаху нанесли ракетний удар по місту Гянджа в Азербайджані

14:33, 04.10.2020
З Нагорного Карабаху нанесли ракетний удар по місту Гянджа в Азербайджані

Від ракетного обстрілу постраждала цивільна інфраструктура давнього міста Гянджа.

Прифронтове місто Гянджа в Азербайджані постраждало внаслідок ракетного обстрілу, який нанесли з території Нагорного Карабаху.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють ЗМІ Азербайджану і Вірменії у неділю.

 

Офіційний Баку заявив, що в результаті вогню противника постраждали мирні жителі та цивільна інфраструктура давнього міста Гянджа.

Зокрема, за даними Міноборони Азербайджану, місто обстріляли з території Вірменії, і обстріл вівся не по військових об'єктах, а по житлових будинках: "Поширена вірменською стороною інформація про нібито обстріли військових об'єктів в місті Гянджа є провокаційною та помилковою. У результаті вогню противника постраждали мирні жителі, цивільна інфраструктура і стародавні історичні споруди".

 

МЗС Азербайджану додає, що «в результаті ракетного обстрілу вірменськими збройними силами міста Гянджа помер один, поранені четверо мирних жителів».

 

Офіційний Єреван заперечує, що обстріл азербайджанського міста Гянджі здійснювався з території Вірменії.

 

Тоді як у самопроголошеному Нагірному Карабасі заявили про ракетний удар по військовому аеропорту в Гянджі.

 

А прессекретар лідера Нагірного Карабаху Ваграм Погосян заявив, що військовий аеропорт Гянджі "злетів у повітря".

 

Міноборони Азербайджану інформацію про пошкодження військових об’єктів у місті заперечило.

 

"Президент" невизнаної республіки Араік Арутюнян заявив, що ракетні удари по військових об'єктах Азербайджану в місті Гянджа були нанесені в неділю за його наказом, зараз вогонь припинений "щоб уникнути жертв серед цивільного населення", - додають у Баку.

 

Зауважимо, що давнє місто Гянджа - друге за величиною місто Азербайджану, розташоване за 60 км від кордону з Вірменією.

 

Як повідомляла «УМ», президент Азербайджану Ільхам Алієв перейменував село Агдерінского району Нагірного Карабаху, яке азербайджанські війська узяли під контроль напередодні.

 

Йдеться про село Мадагіз, щодо якого пан Алієв офіційно відновив азербайджанську назву - Суговушан.

 

Напередодні Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію, які входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні, посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі.

 

Цю заяву пан Алієв зробив в суботу, наступного дня після заяви МЗС Вірменії про  готовність офіційного Єревану до мирних перемовин за посередництва ОБСЄ.