У Салігорську вимагають відставки Лукашенка шахтарі «Білоруськалію»

17:02, 17.08.2020
У Салігорську вимагають відставки Лукашенка шахтарі «Білоруськалію»

Усі шахти виробничого об’єдання «Білоруськалій» припинили видобуток руди в місті Салігорськ.

Усі шахти виробничого об’єдання «Білоруськалій» припинили видобуток руди в місті Салігорськ у понеділок. Шахтарі підтримали загальнореспубліканський страйк у Білорусі та вимагають відставки Олександра Лукашенка і перевиборів.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє кореспондент білоруського відділення Радіо Свобода з Салігорська у понеділок.

 

Зазначається, що шахтарі навіть утворили величезну чергу, щоб підписати вимогу про відставку Олександра Лукашенка.

 

 

Вранці 4-е рудне управління "Беларуськалію" приєдналося до страйку. Тоді як керівник підприємства Іван Головатий прийшов до управління й наказав людям виходити на роботу.

 

На загальних зборах працівники планують вирішити, що далі робити, о 18.00 вони зберуться в центрі Салігорська.

 

Зауважимо, що страйки і протести відбуваються на багатьох великих промислових підприємствах Білорусі.

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок Олександр Лукашенко заявив, що повторних виборів у Білорусі не буде, хіба, що протестувальникам доведеться його вбити.

 

Офіс президента України відреагував на заяви та звинувачення Олександра Лукашенка, який виконує обов'язки президента Білорусі, в тому, що Україна разом із Литвою, Латвією і Польщею нібито наказує провести в країні повторні вибори.

 

Нагадаємо, у Білорусі після виборів президента 9 серпня розпочалися масові акції протесту проти фальсифікації результатів голосування. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. Від початку протестів було затримано понад 6 тисяч осіб, є загиблі.