«Ліміт революцій» вичерпано: Лукашенко йде на наступні вибори

13:01, 25.02.2024
«Ліміт революцій» вичерпано: Лукашенко йде на наступні вибори

У 2020 році Лукашенко пішов на свій шостий термін глави Білорусі. (Фото: Белта)

Про свою участь у виборах глави держави 2025 року оголосив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Белта.

 

"Піду, піду, піду. Передайте їм (опозиції – УМ.), що піду!

 

І що складнішою буде обстановка, що активніше вони розбурхуватимуть наше суспільство і вас зокрема (для мене, повірте, це дуже важливо - жодна людина, відповідальний президент не кине своїх людей, які за ним ішли в бій), що вони більше напружуватимуть вас, мене і суспільство, то швидше я піду на ці вибори. Ви не переживайте, ми зробимо так, як це треба для Білорусі", - заявив Лукашенко.

 

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи можна сприймати ці слова як однозначну заяву і чи розпочався вже новий електоральний цикл, він наголосив: "Про те, що це електоральний цикл і що нас будуть качати до президентських виборів, і вони будуть апогеєм усього, я вже багато говорив. Це і є цикл. Офіційно чи не офіційно - яке запитання, така й відповідь. Я відповів так, як поставили мені запитання. Якщо треба конкретизувати, то я абсолютно серйозно і щиро скажу: нічого нового поки що сказати не можу".

 

У 2020 році Лукашенко пішов на свій шостий термін глави Білорусі.

 

Нагадаємо, що в Білорусі 25 лютого без участі міжнародних спостерігачів відбувається голосування з обрання депутатів до парламенту і місцевих рад, яке білоруська опозиція закликала бойкотувати.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі українських дітей в таборах «відпочинку» «перевиховують».