Коронавірус у Радомишлі: закрили ринки і зупиняють транспорт

10:49, 13.03.2020
Коронавірус у Радомишлі: закрили ринки і зупиняють транспорт

У місті Радомишль на Житомирщині, де зафіксували випадок зараження коронавірусом, призупиняють рух транспорту і закривають ринки.

 

Про це повідомляє сайт Радомишльської громади, 

 

"По Радомишльській територіальній громаді Радомишльським міським головою прийнято Розпорядження про обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням вірусної хвороби.

 

У зв’язку із зареєстрованим випадком у нашому місті буде призупинено рух міського транспорту. Тимчасово припинена робота усіх ринків у нашому місті".

 

"Ухвалено введення надзвичайної ситуації у місті, яка передбачає контроль пропуску на вхід і вихід людей з міста. Захворювання локалізоване. Усі люди, які перебували у контакті, ідентифіковані і перебувають під наглядом", - сказав голова Радомишльської ОДА Віктор Пулковський в ефірі 112.ua

 

За словами Пулковського, всього в місті два головних напрямки – до магістралі "Київ – Чоп" і до Малина – на цих постах будуть стояти поліцейські з контролем людей з температурою. 

 

Нагадаємо, у четвер, 12 березня, в Україні зафіксували два нових випадки коронавірусної інфекції, .

 

Коронавірус виявили у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

 

Другий інфікований коронавірусом COVID-19 чоловік з Чернівецької області перебуває під професійним наглядом, його дружина знаходить на обсервації. 

 

"Чоловік перебуває під професійним наглядом інфекційного відділення обласної клінічної лікарні…його дружина перебуває на обсервації, почувається добре, симптомів не має", - сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час брифінгу.

 

Осачук зазначив, що наразі інших підтверджених випадків інфікування коронавірусом немає.

 

"Всі контактні особи встановлені", - додав він.

 

Як повідомляла «УМ», раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу Covid-19 - в Чернівцях, наразі стан хворого задовільний.

 

12 березня по всій країні введено карантин.

 

Ще раніше, 11 березня ВООЗ офіційно визнала коронавірус глобальною пандемією.

 

Напередодні, в місті Радомишль на Житомирщині, де зафіксували випадок зараження коронавірусом, ввели надзвичайний стан.