У Радомишлі ввели надзвичайний стан через хвору на коронавірус

21:03, 12.03.2020
У Радомишлі ввели надзвичайний стан через хвору на коронавірус

Хвора на коронавірус пенсіонерка була у церкві Радомишля і прикладалася до образів.

Два нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію зафіксували в Україні в четвер. Йдеться про пенсіонерку з райцентру Радомишль на Житомирщині і чоловіка з Чернівецької області.

 

Через те, що жінка ходила до місцевої церкви і цілувала ікони, в місті Радомишль вводять надзвичайний стан. 

 

Таким чином в Україні вже 3 підтверджені випадки захворювання на коронавірус, повідомляє міністерство охорони здоров'я.

 

Вказується, що пацієнтів ізолювали, їм надається симптоматичне лікування, відбувається робота з контактами.

 

Раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу Covid-19 - в Чернівцях, наразі стан хворого задовільний.

 

Про нових хворих відомо, що у чоловіка з Буковини дружина перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. Протягом доби у Чернівецьку область доставлять тест-систему для діагностики Соvid-19 німецького виробництва.

 

Тоді як 70-річна пенсіонерка повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім до рідного Радомишля на Житомирщині. Перші симптоми захворювання у неї з’явилися 3 березня. Після проведення ретельного обстеження у жінки підтвердився коронавірус.

 

Наразі пенсіонерка перебуває у стані середньої тяжкості, має двостороннє запалення легень. ЇЇ ізолювали в інфекційному відділенні Радомишльської райлікарні. Всі лікарі, а також рідні, які з нею контактували, ізольовані.

 

З’ясувалося, що 8 березня ця жінка була в церкві.

 

Зокрема, директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов повідомив: «8 березня ця жінка відвідала церкву. Ви всі знаєте, як люди похилого віку йдуть до церкви, йдуть до образу, а потім до нього підходять усі присутні. Це нас хвилює».

 

За його словами, зараз триває робота зі священниками, аби виявити людей, які в той день перебували у храмі.

 

Як додав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, на обсервації перебуває 6 родичів хворої і 4 її гостей з Радомишля. Ще 2 гостей з Києва також будуть на обсервації. Поки що у рідних жінки коронавірусу не виявили.

 

Пізніше пан Бунечко поівдомив, що у Радомишлі вводять надзвичайний стан. 

 

«Надзвичайний стан передбачає певні обмеження, зокрема – закриття розважальних закладів та місць знаходження великої кількості людей. Вводити надзвичайні заходи у всій області чи навіть в межах Радомишльського району наразі не планують», - додав голова Житомирської облдержадміністрації.

 

Станом на 20.00 12 березня, за даними Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Хопкінса, у світі загалом інфіковано цим вірусом 127 863 людей, померли від нього 4718 осіб, а число тих, хто одужав, складає 68310.

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня по всій країні введено карантин.

 

Ще раніше, 11 березня ВООЗ офіційно визнала коронавірус глобальною пандемією.