Добре зозуля літ накувала: 102-й день народження відсвяткувала жителька Черкащини Ганна Макота

21.02.2024
Добре зозуля літ накувала: 102-й день народження відсвяткувала жителька Черкащини Ганна Макота

102-річна Ганна Макота зустрічає гостей у свій день народження. (Фото Ротмістрівської сільської ради.)

На Черкащині свій 102-й день народження  відсвяткувала найстарша жителька Ротмістрівської громади Ганна Макота.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Ротмістрівській сільській раді, пані Ганна не місцева, вона народилася в селі Драбівці Золотоніського району Черкаської області.
 
Там змалечку працювала в колгоспі, а в Ротмістрівку перебралася майже 60 років тому. Відтоді це село стало для неї рідним.
 
Доля цю жінку не балувала. Як розповідає Анна Здоровко з відділу освіти, молоді, культури та спорту Ротмістрівської сільської ради, Ганна Панасівна дуже рано овдовіла, її чоловік у 1944 році загинув на фронті.
 
«А коли у 1965 році Ганна Макота переїхала жити до Ротмістрівки, то працювала на фермі, доїла там корів та доглядала телят», — зазначає пані Анна.
 
За її словами, усе життя цієї жінки — це нелегка праця та постійна турбота про свою родину — доньку, 5 онуків, 3 правнуків.
 
«Привітати іменинницю завітали заступник ростмістрівського сільського голови Ігор Волошин і працівники відділу соціального захисту та охорони здоров’я. Також Ротмістрівська сільська рада та сільський голова Володимир Ховайба побажали 102-річній Ганні Панасівні міцного здоров’я, наснаги та дочекатися нашої Перемоги», — підсумовує Анна Здоровко.