Абітурієнт-2024: зареєструватися на мультипредметний тест можна через «Дію»

12:12, 23.03.2024
Абітурієнт-2024: зареєструватися на мультипредметний тест можна через «Дію»

Михайло Федоров радить вступникам під час реєстрації пошерити паспорт через Дію. (facebook.com/mykhailofedorov.com.ua)

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нову можливість для абітурієнтів: відтепер вони можуть зареєструватись на національний мультипредметний тест через застосунок «Дія».

 

Як інформує Україна молода, про це Михайло Федоров повідомив у соцмережах в суботу.

 

"Український центр оцінювання якості освіти інтегрував Дію, щоб вступники змогли зареєструватись на НМТ швидше і зручніше. Для цього абітурієнту потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії, а також активувати Дія.Підпис", - написав урядовець.

 

За його словами, під час реєстрації на сайті потрібно пошерити паспорт через Дію, і дані з нього автоматично підтягнуться у форму реєстрації — абітурієнту не потрібно буде руками вводити паспортні дані, а потім ще завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків.

 

"Коли будете потім логінитись у персональному кабінеті, то використовуйте Дія.Підпис — паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну", - додав пан Федоров.

 

Нагадаємо, у застосунку "Дія" уже є всі документи про освіту, наявні в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

 

Як повідомляла «УМ», реєстрація на Національний мультипредметний тест стартувала в Україні 14 березня і триватиме до 11 квітня.