Проти ТЦК та мобілізації: на Закарпатті жінки перекрили дороги

14:18, 25.03.2024
Проти ТЦК та мобілізації: на Закарпатті жінки перекрили дороги

На Закарпатті жінки перекрили трасу Київ - Чоп через "мобілізацію в регіоні та проти ТЦК" (учасниці протестів називають методи мобілізації "терористичними"). (Фото: скриншот з відео)

Десятки жінок у понеділок, 25 березня, перекрили трасу Київ - Чоп у Закарпатській області. Вони заявили, що блокують дорогу на знак протесту проти мобілізації в регіоні.

 

Як інформує УМ, про це 25 березня повідомив в телеграм-каналі журналіст, депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.

 

За його словами, дорогу перекрили в районі санаторію "Карпати" та у селі Ракошино. Там десятки жінок безперервно ходять пішохідним переходом. Дорогу для проїзду звільняють правоохоронці.

 

У поліції повідомили, що організаторку протесту затримали.

 

"На місцях перекриття руху в межах Мукачівського району працюють співробітники поліції. Вони стежать за публічним порядком та наразі в одній із локацій рух вже відновили, забезпечили проїзд для транспортних засобів.

 

Відомості буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ст. 279 Кримінального кодексу України. Поліція вже встановила організаторку заходів. Тривають слідчі дії та заходи, причетних буде притягнуто до відповідальності", - розповіли в поліції Закарпаття.

 

"Всі розуміють, що йде війна, потрібна мобілізація, боремося за незалежність і за найкраще життя для наших дітей. Але такі терористичні, бандитські методи мобілізації, коли у балаклавах просто б'ють та викрадають людей з вулиць - це неприпустимо", - заявили організатори протестів.

 

Як повідомляла УМ, Закарпаття підвело: Україна вимушена імпортувати сіль з Африки.