Новітні манкурти: Кремль розбудовує мережу закладів мілітаризації молоді на ТОТ

18:33, 17.03.2024
Новітні манкурти: Кремль розбудовує мережу закладів мілітаризації молоді на ТОТ

РФ розбудовує мережу закладів мілітаризації молоді на ТОТ. (Фото: сайт ЦНС)

Росіяни активно розбудовують мережі закладів мілітаризація українських підлітків на тимчасово окупованих територіях.

 

Як інформує УМ, про це 17 березня повідомили на сайті Центру національного спротиву.

 

Особливо росіяни акцентують на мілітаризації молоді тимчасово окупованому Криму, де ворог вже десять років запроваджує чинну в рф федеральну систему підготовки громадян до військової служби. Нині окупанти мають намір надалі розбудувати таку ж мережу на ТОТ Херсонської та Запорізької областей.

 

Так, відповідно до рішення Кремля у кожному муніципальному утворенні суб’єктів РФ мають утворити зональні центри військово-патріотичного виховання і підготовки громадян до військової служби.

 

«Особливу увагу окупанти приділяють молоді, саме тому у кожному суб’єкті РФ вони активно нарощують діяльності регіональних відділень всеросійського дитячо-юнацького громадського руху “юнармия”. Дані програми форсованими методами впроваджуються на ТОТ України, де окупанти намагаються спершу змінити самоідентифікацію молоді, зробити їх більш прихильними до російського панування, а опісля залучити до лав своїх силових структур та окупаційного війська», — зазначили у повідомленні.

 

На ТОТ м. Севастополь окупаційна адміністрація опрацьовує питання створення у межах міста навчально-методичного центру військово-патріотичного виховання молоді “Авангард”. Зазначається, що метою діяльності таких центрів є надання послуг у сфері організації військово-патріотичного виховання молоді і популяризації військової та іншої державної служби.

 

У ЦНС поінформували про визначене місце розміщення такого центру на території парку “Патриот”. Додається, що проведення будівельно-монтажних робіт заплановано на 2025-2027 роки. Так, за розрахунками Кремля, щорічно підготовку в центрі проходитимуть близько 5 тис. українських дітей з тимчасово окупованого півострова.

 

«Окрім цього, так звані “центри” взаємодіють з осередками пострадянської мережі ДОСААФ (добровільне товариство сприяння армії авіації і флоту), де старшокласники та студенти проходять відповідні курси підготовки. Наприклад після проходження автошколи, окрім водійського посвідчення їм присвоюють первинну військово-облікову спеціальність та включають до резерву армії РФ.

 

На території кримського півострова дана підготовка здійснюється у тісній взаємодії із командуванням ЧФ РФ, оскільки вони в першу чергу й забиратимуть таких “новобранців”», — додали у повідомленні.

 

Варто зауважити, що у школах та технікумах тимчасово окупованого Криму російські війська розгортають мілітаризацію підлітків.

 

Відповідно до звіту ООН, з 2014 року на тимчасово окупованій території АР Крим насильницько зникли 104 проукраїнських активісти.

 

У Центрі національного спротиву закликали громадян на ТОТ евакуювати своїх дітей старшого шкільного віку та студентів. Наголосивши, що російська влада розглядає їх виключно як мобілізаційний ресурс, незалежно від статі.

 

Як повідомляла УМ, у ЦНС заявили, що ТОТ росіяни готують студентів у «спостерігачі».