На росії «бавовна»: у Туві вибухнула ТЕЦ, на Курщині – горить склад ПММ

10:41, 06.03.2024
На росії «бавовна»: у Туві вибухнула ТЕЦ, на Курщині – горить склад ПММ

У російській Туві стався вибух на ТЕЦ в наслідок чого місто залишилось без тепла, є один загиблий. (Фото: Телеграм Baza.)

У російській Туві на Шагонарській ТЕЦ вранці 6 березня стався вибух, внаслідок чого місто залишилось без центрального опалення, один з постраждалих помер у лікарні.

 

Як інформує УМ, про це 6 березня повідомили пропагандисти "РИА Новости", "Интерфакс", "Дождь", очільник Тиви Владислав Ховалиг і Telegram-канал Baza.

 

Повідомляється, що внаслідок вибуху постраждали 23 людини, 15 госпіталізовано, 6 перебувають у важкому стані. Пізніше стало відомо, що один постраждалий помер у лікарні.

 

Офіційною причиною вибуху в триповерховому приміщенні  названо детонацію вугільного пилу. За останніми даними, пожежу на ТЕЦ локалізовано.

 

 Також вибух на ТЕЦ у місті Шагонар призвів до відключення центрального опалення, але влада заявляє, що усі чотири котли на ТЕЦ не постраждали.

 

Зокрема, близько 4 тисяч жителів 12-тисячного Шагонара залишилися без опалення. Уночі температура повітря в місті опустилася до -26, сьогодні вдень обіцяють -10.

 

Заняття у школах Шагонара скасовані, влада закликала "максимально" зберігати тепло.

 

Також місцева влада підготувала теплові гармати, якими за необхідності можна буде обігрівати чотири заклади культури в райцентрі.

 

У середу, 6 березня, було неспокійно й у Курській області росії, де після атаки українського безпілотника загорівся склад паливно-мастильних матеріалів.

 

Про це 6 березня заявив заявив губернатор Роман Старовойт  та Astra Telegram.

 

"Сьогодні в результаті атаки українського безпілотника в Желєзногорському районі виникла пожежа на складі ПММ. Горить резервуар із паливом, постраждалих немає", - написав Старовойт.

 

Інших подробиць Старовойт не надав, але заявив, що на місце виїхали оперативні служби.

 

Пізніше російські Telegram-канали опублікували відео пожежі.

 

Як повідомляла УМ, на Самарщині українські специ вивели з ладу «військовий» міст.