У дві хвилі: рашисти атакували Україну - спершу ракетами, потім «Шахедами»

08:59, 25.02.2024
У дві хвилі: рашисти атакували Україну - спершу ракетами, потім «Шахедами»

Спершу БПЛА летіли на Миколаївщину, потім ворог спрямував їх у центральні області.

У ніч проти неділі, 25 лютого, російські війська атакували Україну у дві хвилі - спершу ракетами, а потім "шахедами".

 

Як інформує УМ, про це 25 лютого розповіла керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини".

 

"На початку ночі ворог намагався за допомогою тактичної авіації з Чорного моря знищити нашу ППО, для чого використовував ракети типу Х-31П, але вони були збиті над акваторією моря. Потім пішли хвилі дронів. Цієї ночі вони мали розгалуження і по напрямку, і по часу, - зазначила керівниця пресцентру.

 

За її словами, "шахеди" спершу летіли на Миколаївщину, потім ворог спрямував їх у центральні області. Українські захисники збили один дрон над Херсонщиною, три - над Миколаївщиною, ще два - над Кіровоградщиною.

 

Вона також розповіла, що наразі у Чорному морі перебувають два ворожі кораблі. Водночас ракетоносії заведені у пункти базування. Гуменюк зазначила, що активності ракетоносіїв не спостерігається, але для виходу на бойове чергування їм достатньо дві-три години. Речниця додала, що море штормить, але не надто сильно. При цьому неактивність флоту може бути пов'язана зі збиттям літака А-50.

 

"Цілком ймовірно. Саме після збиття цього літака спостерігаємо підвищену активність безпілотної розвідки ворога. Надзвичайна насиченість такими БПЛА, які збирають інформацію. ППО по них працює, збивають постійно", - додала Наталя Гуменюк.

 

Додамо, що росіяни зараз дуже обережні з використанням авіації, бояться втрат,.

 

Як повідомляла УМ, дрони в Дніпрі вгатили по багатоповерхівкці й підприємству.