Генерал-полковник Сирський перевірив оборону на Куп’янському напрямку

14:01, 03.02.2024
Генерал-полковник Сирський перевірив оборону на Куп’янському напрямку

Сирський заслухав доповіді командирів безпосередньо на пунктах управління та провів оперативні наради. (facebook.com/UALandForces)

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський приїхав до військових частин та підрозділів, які ведуть оборону на Куп’янському напрямку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр Сухопутних військ ЗСУ в суботу.  

 

Сирський відзначив, що оперативна обстановка на Куп’янському напрямку залишається напруженою. На всіх ділянках фронту точаться важкі бої. Ворог продовжує вести штурмові дії високої інтенсивності та постійно підтягує нові резерви.

 

Командувач також заслухав доповіді командирів безпосередньо на пунктах управління та провів оперативні наради. Було розглянуто ймовірні сценарії дій противника з урахуванням результатів ведення розвідки.

 

 

"З метою вирішення проблемних питань, які критично важливі для стійкості оборони, було віддано необхідні вказівки та проведено перерозподіл сил та засобів", - йдеться у повідомленні.

 

Як визначив генерал-полковник, головними пріоритетами залишаються ефективне ведення розвідки, злагоджене застосування усіх засобів вогневого ураження, захист наших підрозділів засобами радіоелектронної боротьби, збереження життя наших військовослужбовців.

 

Як повідомляла «УМ», питання звільнення Залужного та призначення нового військового керівництва найближчим часом обговорять на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача.

 

Кандидатами на заміну Головнокомандувачу ЗСУ Залужному розглядаються начальник ГУР МОУ Кирило Буданов та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, причому не виключається варіант "призначення у тандемі".