По популярній в Одесі локації терористи вдарили ракетою з шрапнеллю, фото

00:07, 30.04.2024

Російські терористи наснесли удар балістичною ракетою по одній із найпопулярніших в Одесі локацій у понеділок ввечері.

 

Ракета містила шрапнель для ураження якомога більшої кількості людей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють голова  Одеської ОВА Олег Кіпер, ДСНС України та речник ВМС України Дмитро Плетенчук в ніч на вівторок.

 

«Росіяни вдарили балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом по одній із найпопулярніших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом…

 

Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили та несуть загрозу в першу чергу для людей, а не для техніки та будівель», наголосив пан Кіпер.

 

 

За даними ДСНС, станом на 23:00 четверо людей загинули, загинула також собака. Ще один чоловік помер, внаслідок інсульту, який спровокувала атака.

 

При цьому, 32 людини поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації.

 

 

Внаслідок удару виникла пожежа в будинку ексдепутата Сергія Ківалова, який є власністю Міжнародного гуманітарного університету. Сам Ківалов поранений.

 

 

Тоді як речник ВМС України Дмитро Плетенчук зазначає: "Удар завдано по цивільній інфраструктурі, по спортивних комплексах".

 

За його даними, на стінах навколо ураженого об'єкта спостерігаються дірки від шрапнелі, яка використовується для знищення живої сили та ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі та мирних жителях.

 

 

Як повідомляла "УМ", останнім часом російські нелюди реулярно атакують Одесу ракетами та ударними дронами.