На Бєлгородщині – розбився ІЛ-76, у Кринках – мінуснули офіцера-білоруса

12:23, 24.01.2024
На Бєлгородщині – розбився ІЛ-76, у Кринках – мінуснули офіцера-білоруса

Офіцер-білорус Денис Лазарєв штурмував Кринки у складі 328-го полку рф.

В росії у Корочанському районі Бєлгородської області  впав літак ІЛ-76, губернатор повідомив про "подію", на місці працюють слідча група та МНС. Збройні сили підвтердили падіння літака, заявивши, що він перевозив ракети для ЗРК С-300.

 

Як інформує УМ, про це повідомили місцеві Telegram-канали та губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

 

"Подія в Корочанському районі. Зараз на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік і виїхав у район. Усі подробиці пізніше", - повідомив Гладков.

 

Місцеві пабліки повідомляють, що попередньо впав ІЛ-76.

 

У свою чергу в ЗСУ підвердили факт падіння літака. Джерела в Генштабі сверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300.

 

Також своєрідним «сюрпризом» став перший підтверджений випадок про те, що українські військові у Кринках на Херсонщині ліквідували військового РФ, який виявився громадянином Білорусі. Це перший підтверджений випадок участі білорусів у боях на херсонському лівобережжі.

 

Про це розповів воєнний журналіст Андрій Цаплієнко. Він також показав документи окупанта.

 

У Кринках вбили загарбника з військовим квитком на ім'я Лазарєва Дениса Олександровича 1976 року народження. Судячи з його документів, він офіцер запасу РБ.

 

"Він штурмував Кринки у складі 328-го полку новоствореної 104-ї десантно-штурмової дивізії окупантів. Військовий квиток білорусові видав військкомат Мінського району у грудні 2022 року, тобто вже після початку повномасштабного вторгнення", – зазначив Цаплієнко.

 

У 2003-2004 роках Лазарєв служив у військовій частині №61357, дислокованій у столиці Білорусі. Цікаво, що у вбитого були залізничні квитки із Севастополя до Рязані (на 9 січня) та з Рязані до Ульяновська (на 11-те). Саме в Ульяновську дислокується згадана 104-та десантно-штурмова дивізія.

 

Як повідомляла УМ, в районі Азовського моря збили російський розвідувальний літак А-50.