Вчителі на ТОТ Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупантами

11:28, 09.01.2024
Вчителі на ТОТ Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупантами

Вчителі на ТОТ Херсонщини відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, з ними проводять "профілактичні бесіди".

У Херсонській області в громаді тимчасово окупованого Генічеського району вчителі відмовляються співпрацювати з окупаційною владою. Загарбники проводять з ними "профілактичні бесіди", змушують письмово пояснювати причини та погрожують депортацією.

 

Як інформує УМ, про це 9 січня в етері Еспресо розповів голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

 

"Нещодавно мені доповідали про те, що росіяни на тимчасово окупованих територіях виводили вчителів на вулицю й проводили з ними "профілактичні бесіди". Все через те, що ці вчителі відмовляються співпрацювати з окупаційною владою.

 

Це відбувалось, зокрема, в одній із громад Генічеського району. Вчителів змушували в письмовому вигляді пояснювати чому вони відмовляються працювати з окупаційною владою і навіть погрожували їм виїздом", - зазначив Толоконніков.

 

За словами речника ОВА, в Генічеському районі також зʼявились проблеми з енергопостачанням.

 

"В громадах на тимчасово окупованих територіях Херсонщини зʼявились проблеми з енергопостачанням. Люди телефонують до диспетчерів. Ніхто не відповідає. Зокрема, це відбувається в Генічеському районі. Ніхто нічого не ремонтує і не виїжджає на виклики. Люди хвилюються, щоб не залишитись без світла на кілька тижнів", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, Застрелили восьмикласника на очах рідні: рашисти безчинствують на окупованій Херсонщині.