«Визволителі-оздоровителі: в рф у поїзді померла 12 річна дитина з Луганщини

14:54, 21.12.2023
«Визволителі-оздоровителі: в рф у поїзді померла 12 річна дитина з Луганщини

Після "оздоровлення" десятки дітей з Луганщини, з так званої "ДНР" потрапили до саратовської лікарні. (Фото: Фейсбук Артем Лисогор)

Понад 100 дітей із “лнр” госпіталізували до саратовської лікарні— вони поверталися потягом із тюменського табору, коли в одного з них піднялася температура. Діти були вивезені окупантами на “оздоровлення”.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Телеграм-канал Война близко та глава Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Фейсбуці.

 

Діти з “лнр”, які поверталися з табору потягом «Тюмень — Адлер», були направлені до саратівської лікарні — в одного з них піднялася температура. Кожен із 125 підопічних оперативно оглянули медики, а Росспоживнагляд на місці розгорнув мобільну лабораторію.

 

На ранок кількість температурних діток зросла до 30 осіб, повідомив губернатор Саратовської області.

 

Оце й усе “оздоровлення”. Рашисти власних дітей мають за худобу, то що можна було чекати від “догляду” за чужими, тим більше за дітьми недоросіян з окупованих територій.

 

У свою чергу Лисогора заявив, що 12-річна луганчанка втратила свідомість ще в поїзді – врятувати її не змогли.

 

«Місцева влада запевняє, що організує "гарячу лінію" з батьками. Тільки от зв’язку з багатьма з них немає через відсутність мобільного покриття у низці міст та сіл так званої "ЛНР"», - написав Лисогір у Телеграм.

 

Нагадаємо, як повідомляла раніше група “ІС”, рашисти вигадують нові приводи для вивезення українських дітей в рф.

 

Як повідомляла УМ, Примусовий медогляд на ТОТ: росіяни відправляють дітей на «оздоровлення» до рф.