Атака на Одесу: є постраждалі, пошкоджено гуртожиток і будинки

09:30, 14.12.2023
Атака на Одесу: є постраждалі, пошкоджено гуртожиток і будинки

В Одесі уламками збитих дронів-камікадзе пошкоджено понад десяток будівель, переважно житлових, горіли приватні автівки. (Фото: Телеграм Сили оборони)

В Одесі під час нічної атаки дронами 14 грудня від падіння уламків пошкоджено гуртожиток – там постраждали 11 людей, також пошкоджено 11 будівель і згоріли два авто, а в Ізмаїльському районі зруйновано складські приміщення біля порту.

 

Як інформує УМ, про це 14 грудня повідомили голова Одеської ОВА Олег Кіпер чи Сили оборони півдня України у Телеграм.

 

"Сьогодні вночі російські війська упродовж понад шести годин тероризували Одещину ударними безпілотниками.

 

Російські чорти другий вечір поспіль почали з атаки Одеси. Сили протиповітряної оборони влучно відпрацьовували кожну ворожу ціль.

 

Внаслідок падіння уламків збитих дронів-камікадзе пошкоджено гуртожиток. Постраждало 11 осіб, з них 3 дитини. Дітей та двох дорослих госпіталізували. У двох 8-річних хлопчиків та 12-річна дівчинки контузії та закриті черепно-мозкові травми, в дорослих струси мозку та поранення", - повідомив Кіпер.

 

 

Крім того, через російський терор в Одесі цієї ночі пошкоджень зазнали 11 будівель. Вигоріло вщент дві автівки. Пожежу було ліквідовано.

 

На місці встановлено мобільний пункт обігріву, з постраждалими та мешканцями працюють психологи, організовано підвезення їжі та теплих речей.

 

"Після обстрілу Одеси росіяни взялися атакувати Ізмаїльський район. Туди терористи спрямували понад 20 ударних дронів. Там їх ціллю була припортова інфраструктура. На щастя, люди не постраждали. Руйнувань зазнали складські приміщення", - додав Кіпер.

 

Сили оборони півдня України повідомили, що 39 БпЛА типу "Shahed-136/131" були випущені з тимчасово окупованого Криму по цивільній інфраструктурі – і понад 6 годин поспіль, з вечора до глибокої ночі, ворог тероризував південні регіони кількома хвилями дронових атак і паралельно завдав ракетного удару.

 

Сили протиповітряної оборони влучно відпрацювали по всіх ударних дронах. 2 було знищено на Херсонщині, 5 – на Миколаївщині, 32 – на Одещині.

 

В Одесі уламками збитих дронів-камікадзе пошкоджено понад десяток будівель, переважно житлових, горіли приватні автівки, Попередньо відомо про 11 поранених мирних мешканців, серед яких 3 дитини. Рятувальники оперативно загасили пожежі, розгорнули пункт обігріву.

 

В Подунав’ї ворог атакував припортову інфраструктуру, вже традиційно спрямувавши дрони вздовж українсько-румунського державного кордону. Від падіння уламків пошкоджено складські приміщення двох зерносховищ. Люди не постраджали.

 

Ракетний удар прийшовся на Миролюбівку на Херсонщині та Снігурівку на Миколаївщині.

 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону підсумував: “Атака була немалою: 42 “Шахеди” і 6 зенітних керованих ракет С-300”.

 

Увечері 13 грудня та вночі 14 грудня над Україною 41 ударний дрон із 42-х вдалося збити.

 

Як повідомляла УМ, Київ масовано атакували балістикою: постраждали 53 людини, серед них діти.