У Словаччині обіцяють заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

12:24, 06.12.2023
У Словаччині обіцяють заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Словацькі перевізники теж "бунтують".

Повністю заблокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке – Ужгород" готовий Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS)  у випадку, якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена, хоч і усвідомлює, що шлях до вирішення проблеми не є простим.

 

Як інформує УМ, про це повідомила UNAS у Facebook.

 

"Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке – Ужгород" в обох напрямках", - сказано в повідомлені.

 

Перевізники подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі.

 

"Ми також хотіли б подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації та будемо шукати рішення, щоб її змінити", – йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, що напередодні на кордоні зі Словаччиною призупинили блокаду пункту пропуску "Вишнє Нємецьке – Ужгород".

 

Раніше в Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, що вимагають польські та словацькі блокувальники кордону.

 

Нагадаємо, словацькі перевізники 1 грудня почали анонсовану блокаду руху вантажівок на КПП біля Ужгорода.

 

Водночас блокада польських перевізників триває з 6 листопада, ключова її вимога – повернути систему дозволів для українських перевізників.  

 

Як повідомляла УМ, Блокадна епопея на кордоні: знову запрацював пункт пропуску зі Словаччиною.