Дали задню: болгарський президент ветував надання Україні 100 БТР

12:11, 04.12.2023
Дали задню: болгарський президент ветував надання Україні 100 БТР

Президент Болгарії наклав вето на надання Україні бронетехніки.

Вето на рішення парламенту безкоштовно надати Україні 100 списаних бронетранспортерів, що належали болгарському Міністерству внутрішніх справ наклав президент Болгарії Румен Радев.

 

Як інформує УМ, про це 4 грудня повідомило болгарське видання NOVA.

 

На думку президента, парламентарі «недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами пожертви», мовляв, не були враховані ані завдання воєнного часу, покладені на МВС, ані потреби Головних управлінь Прикордонної поліції та Пожежної безпеки та безпеки населення.

 

Тобто, на його переконання, броньована транспортна техніка підвищеної прохідності може бути використана для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і аварій.

 

«Я керуюся переконанням, що безпека, здоровʼя і життя болгарських громадян повинні бути пріоритетом», — заявив президент.

 

Нагадаємо, що 22 листопада Національні збори Болгарії в середу остаточно ухвалили угоду про передачу Україні 100 списаних бронетранспортерів. Ідеться про БТР, які не потрібні і які МВС жодного разу не використало, а останні 25 років платить за їхнє обслуговування та зберігання.

 

Як повідомляла УМ, Болгарія ухвалила рішення надала Україні 100 бронемашин.