ППО з чотирьох «Кинджалів» збила одну: ракети «призначалися» військовому аеродрому та молодим пілотам

15:27, 11.08.2023
ППО з чотирьох «Кинджалів» збила одну: ракети «призначалися» військовому аеродрому та молодим пілотам

Російська атака "Кинджалами" 11 серпня найбільше наробила лиха на Івано-Франківщині.

Росія зранку атакувала Україну чотирма ракетами Х-47 "Кинджал", одну з них збито на Київщині, інші вдарили неподалік аеродрому в Івано-Франківській області, уразивши цивільну інфраструктуру.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 11 серпня Повітряні сили ЗСУ у Телеграм.

 

«Близько 10:00 противник здійснив пуски 4-х аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" з чотирьох літаків МіГ-31К. Пуски здійснювались з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ.

 

Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області.

 

Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор», - сказано в повідомлені.

 

За даними Івано-Франківської ОВА, внаслідок ракетного удару російських окупантів загинула дитина, є травмовані.

 

У свою чергу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив, що чотири ракети «Кинджал» були спрямовані на Івано-Франківщину, аби завдати удару по військовому аеродрому та молодих пілотах, які незабаром поїдуть на навчання до Європи.

 

«Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Ракети були спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки», - наголосив Ігнат.

 

Він зазначив, що одну ракету було збито над Київщиною, однак усі «Кинджали» прямували на Івано-Франківщину.

 

Як повідомляла УМ, Обстріл готелю Reikartz у Запоріжжі: кількість поранених зросла до 19 людей.