Зеленський увів у дію санкції РНБО щодо 692 фізичних і юридичних осіб рф

16:00, 15.04.2023
Зеленський увів у дію санкції РНБО щодо 692 фізичних і юридичних осіб рф

Сотні представників рф потрапили під санкції України. (Фото Офісу президента)

Своїми указами Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних осіб та 254 юридичних.

 

Як інформує УМ, відповідні документи оприлюднені на сайті глави держави.

 

Так, згідно з указом №227/2023, Президент увів у дію рішення про застосування та внесення змін до персональних санкцій стосовно 351 фізичної особи — громадян російської федерації, зокрема науковців і підприємців, та 254 юридичних осіб, серед яких — товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнафта-цифрові рішення", "РТ-Інвест транспортні системи" та "Група компаній "Іннотех", акціонерні товариства "Ікс-Холдинг" і "Софтлайн трейд".

 

Указом №228/2023 Президент увів у дію рішення про застосування персональних санкцій до 87 фізичних осіб — громадян росії, білорусі та України.

 

Зокрема, санкції застосовані до доньки міністра оборони російської федерації, президентки федерації тріатлону рф Ксенії Шойгу, міністра спорту і туризму республіки білорусь Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха та гімнастки Світлани Хоркіної, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

 

Кабінету Міністрів разом з СБУ й Національним банком України доручено забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності персональних санкцій, Міністерству закордонних справ України — поінформувати про про застосування санкцій компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки й інших держав і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

 

Контроль за виконанням відповідних рішень покладений на секретаря РНБО. Укази набувають чинності з дня їх опублікування.

 

Нагадаємо, що в березні Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій до 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи.

 

Як повідомляла УМ, Рада схвалила санкції проти всіх фінансових установ рф.