Капітанам російських суден інкремінують перевезення награбованого українського зерна – Прокуратура Криму

12:07, 27.02.2023
Капітанам російських суден інкремінують перевезення награбованого українського зерна – Прокуратура Криму

Катітани російських суден причетні до зернових махінацій - під підозрою кримської прокуратури.

Прокуратура Криму оголосила підозри трьом капітанам російських суден, які торік заходили до порту м. Севастополя та вантажили судна награбованим українським зерном.

 

Як інформує УМ, про це 27 лютого повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополя.

 

«Прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри ще трьом громадянам рф, які причетні до перевезення награбованого окупантами українського збіжжя», - повідомили в прокуратурі.

 

Йдеться про капітанів суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор». У 2022 році вони неодноразово заходили до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де завантажували свої судна награбованим українським зерном, наголосили у прокуратурі.

 

Капітани періодично вимикали автоматичну ідентифікаційну систему та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти росії, а не в закриті порти тимчасово окупованого Криму.

 

Їхні дії кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

 

Підозрюваним загрожує до п’яти років позбавлення волі.

 

Як зазначається, у рамках цього кейсу прокуратура АРК повідомила про підозри окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власниці кораблів рф та шістьом капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

 

Додамо, що з тимчасово окупованих регіонів України росією викрадено пшениці щонайменше на $1 мільярд.

 

Як повідомляла УМ, представники рф постійно блокують і затримують огляд українських суден із зерном, що прямують в країни Африки й Азії.