Найефективніша вакцина від штаму «Дельта»: науковці провели дослідження

15:00, 14.09.2021
Найефективніша вакцина від штаму «Дельта»: науковці провели дослідження

Вакцина американської компанії Moderna показала найбільшу ефективність проти штаму коронавірусу "Дельта". (Фото: grebenka.com/news)

Науковці дослідили три вакцини від коронавірусу - Moderna, Pfizer та Johnson & Johnson та з'ясували, яка з них найефективніше захищає від тяжкого перебігу хвороби при інфікуванні штамом "Дельта".

 

Як інформує Україна молода, результати дослідження вчені з Інституту Регенштрайфа розмістили на сайті свого інституту.

 

Мережа VISION Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC) проаналізувала понад 32 тисячі медичних звернень із дев’яти штатів протягом червня, липня та серпня 2021 року, коли "Дельта" був найпоширенішим штамом. 
 
Науковці виявили, що невакциновані люди з COVID-19 у 5-7 разів частіше потребують госпіталізації або невідкладної допомоги.
 

Згідно з даними дослідження, вакцина американської компанії Moderna показала найбільшу ефективність проти штаму коронавірусу "Дельта".

 

Дослідники проаналізували ефективність всіх трьох вакцин проти коронавірусу серед осіб старше 18 років і з'ясували, що саме Moderna знижує ризик госпіталізації та потрапляння в невідкладну допомогу.

 

Госпіталізація при коронавірусі штаму "Дельта"

Moderna знижує ризик на 95%

Pfizer - на 80%

Johnson & Johnson — на 60%

 

Потрапляння до відділення невідкладної допомоги:

Moderna - знижує ризик на 92%

Pfizer - на 77%

Johnson & Johnson — на 65%

 

Так, віцепрезидент Інституту Регенштрайфа каже, що згідно з аналітикою та іншими отриманими даними автора дослідження Шона Гренніса, саме ці вакцини наразі  залишаються найефективнішим засобом у запобіганні госпіталізації та потрапляння в відділення невідкладної допомоги навіть при наявності коронавірусу штаму "Дельта".

 

При цьому, автори дослідження відзначили, що для людей старше 75 років ефективність цих трьох вакцин трохи нижче.

 

"Попри на відмінності ефективності, вакцини все ще забезпечують набагато більший захист, ніж відсутність вакцини. Хоча випадки зараження дійсно трапляються, дані показують, що симптоми менш серйозні. Переважна більшість госпіталізацій і смертей від COVID-19 як і раніше припадає на не щеплених людей",- підкреслив пан Гренніс.

 

Як повідомляла "УМ", співачка Ірина Федишин накликла на себе гнів противників вакцинації після того, як повідомила, що уся її родина зробила щеплення від коронавірусу.