На Полтавщині громадський транспорт їздитиме двічі на добу

17:05, 16.04.2021
На Полтавщині громадський транспорт  їздитиме двічі на добу

Полтава: бортьба з коронавірусом не зупиняється ні на мить

У Полтавській області з 19 квітня громадський транспорт буде їздити лише у визначені години зранку та ввечері.

 

Відповідне рішення ухвалено на засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  

 

Як інформує УМ, про це повідомила  пресслужба   Полтавської облдержадміністрації.

 

«З 00 год. 00 хв. 19 квітня 2021 року на території області забороняється здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним (міським, внутрішньо обласним тощо) та залізничним транспортом у межах Полтавської області. Міське, приміське і міжміське сполучення функціонуватиме із 19 квітня лише в межах підвезення працівників критичної інфраструктури і тільки у визначений час – із 06:00 до 10:00 год та з 16:00 до 19:00 год», – йдеться в рішенні комісії.

 

Зазначається, що підприємства, внесені до об’єктів критичної інфраструктури, для перевезення своїх працівників мають отримати відповідне погодження в патрульній поліції.

 

Кожен пасажир повинен мати довідку з місця роботи та документ, що посвідчує особу.

 

У Кременчуці вже з 15 квітня міський громадський транспорт працює в режимі "спецперевезень".

 

Водночас  міський голова  Кременчука  Віталій Малецький на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що він проти часових обмежень роботи транспорту.

 

«Для нашого промислового міста такі обмеження є неприйнятними. Адже багато підприємств Кременчука працюють у дві і навіть три зміни», – пише Малецький.

 

Так, він переконаний, що введені обмеження не принесуть бажаного ефекту, а навпаки, матимуть негативні наслідки в розповсюдженні коронавірусу.

 

Адже збільшиться наповненість салонів громадського транспорту та скупчення людей на зупинках.

 

Мер Кременчука повідомив, що направив листи до Полтавської регіональної комісії ТЕБ і НС, а також до Полтавської ОДА із закликом скасувати додаткові обмеження по часу в роботі громадського транспорту Кременчука.

 

Мовляв, прийнятих раніше обмежень (робота за спеціальними перепустками) цілком достатньо.

 

У Полтавській області за добу виявили понад 600 випадків коронавірусу.