Владислав Мороз з Уманщини загинув поблизу Спартака

15:40, 06.04.2021
Владислав Мороз з Уманщини загинув поблизу Спартака

Навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз.

Навідник 7-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону 72-ї бригади імені Чорних Запорожців Владислав Мороз загинув від ворожої кулі під час обстрілу позицій ООС поблизу населеного пункту Спартак Ясинуватського району Донецької області у понеділок, 5 квітня.

 

Молодий 23-річний захисник України помер від наскрізного кульового поранення верхньої третини грудної клітки. Поранення було несумісним із життям.

 

У Владислава залишились батьки та сестра.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила міська рада Монастирища у вівторок.

 

Адже полеглий захисник України був жителем села Халаїдове, що належить до Монастирищенської громади (Уманський район Черкаської області).

 

«І знову втрата... смуток прийшов на Монастирищину. Захищаючи честь і незалежність нашої держави на Сході України, під час виконання бойового завдання, загинув один із її синів - молодий, сильний духом наш земляк  Владислав Анатолійович Мороз», - повідомили у міськраді Монастирища.

 

Про час і місце прощання з Героєм буде повідомлено додатково.

 

 

Водночас, спільнота «Монастирище Алекс», посилаючись на власні джерела,  повідомляє, що Владислав Мороз 1997 року народження.

 

Воїн-контрактник був навідником ВЧ А2167 (72-тя окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців).

 

Юнак закінчив перший клас в початковій школі Халаїдівського ЗЗСО, а згодом сім’я переїхала до села Данилівка Васильківського району Київської області.

 

Владислав здобув вищу освіту (бакалаврат) за фахом – дизайн.

 

Був надзвичайним патріотом своєї рідної країни, тож для себе прийняв рішення йти служити до лав ЗСУ. Восени – 23 листопада 2020 року - Владислав підписав контракт через Монастирищенський РТЦК та СП та пішов служити на схід України.

 

Наразі ветерани АТО та ООС Халаїдового, спільно з помічником міського голови Монастирища Іваном Омельченком, рідними Владислава, жителями села готуються до церемонії поховання в рідному селі загиблого військовослужбовця.

 

Громада Монастирищини висловлює глибоке співчуття рідним Владислава, та розділяє біль важкої і невиправної втрати.

 

Як повідомляла «УМ», також 5 квітня, в районі селища Золоте-4 на Луганщині загинув молодший сержант Віктор Гелебрант з Харківщини. 

 

Головний сержант 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій Сулима загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої в районі селища Шуми Донецької області у суботу, 3 квітня.