Віктор Гелебрант з Харківщини загинув поблизу Золотого

13:55, 06.04.2021
Віктор Гелебрант з Харківщини загинув поблизу Золотого

Молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант. (Фото з ФБ-сторінки Віктора Гелебранта)

Молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині у понеділок, 5 квітня.

 

Як інформує Україна молода, прізвище загиблого захисника України оприлюднила 92-га окрема механізована бригада імені Кошового отамана Івана Сірка у вівторок.

 

Полеглому воїну було 49 років, він родом з Краснокутська на Харківщині.

 

У захисника залишилися дружина та син.

 

На військову службу до ЗС України був призваний у 2015 році, в подальшому, з 2018 року - продовжив службу за контрактом.

 

«Із пекучим болем мусимо повідомити про гірку втрату у наших лавах. Увечері 5 квітня, рашистський кат вийшов на полювання: пострілом у голову зі стрілецької зброї було вбито нашого побратима молодшого сержанта Гелебранта Віктора Васильовича. Боєць перебував на бойовому чергуванні та знаходився у засобах індивідуального захисту. На превеликий жаль, поранення було несумісне з життям», - йдеться у повідомленні бригади імені Сірка.

 

На сторінці Віктора Гелебранта у Facebook  друзі і знайомі не вірять у його смерть, прощаються із полеглим воїном і висловлюють співчуття його рідним.

 

Командування та особовий склад бригади також висловлює глибокі співчуття рідним Героя.

 

Як повідомляла «УМ», двоє українських військових загинули внаслідок ворожих обстрілів на різних ділянках фронту в понеділок, 5 квітня.  Один захисник України поліг поблизу міста Авдіївка Донецької області, інший – в районі точки Золоте-4 на Луганщині.

 

Головний сержант 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій Сулима загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої в районі селища Шуми Донецької області у суботу, 3 квітня.