ЄС запровадив санкції проти Росії через Навального

15:47, 02.03.2021
ЄС запровадив санкції проти Росії через Навального

Обмеження поширюються на окремих посадових осіб.

Європейський союз запровадив санкції проти Росії через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним. Обмеження поширюються на окремих посадових осіб.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє агентство DPA.

 

Як пише DPA з посиланням на джерела, правовий акт про європейські санкції проти Росії вже прийнято в письмовій формі. Найближчим часом документ опублікують в Офіційному журналі ЄС.

 

Посли країн ЄС затвердили рішення про запровадження санкцій проти російських громадян, причетних до арешту та ув’язнення опозиціонера Алєксєя Навального, 1 березня.

 

Очікувалося, що під санкції потраплять глава Слідчого комітету РФ Александр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Александр Калашников.

 

Новий санкційний механізм ЄС за порушення прав людини, що був схвалений у 2020 році, передбачає замороження активів і/або обмеження на поїздки. Справа Навального буде першим випадком, коли Євросоюз задіє його.

 

Як повідомляла УМ, у вівторок, 2 березня, США можуть ввести санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і переслідуванням опозиціонера Олексія Навального.