США можуть запровадити санкції проти Росії у справі Навального

09:12, 02.03.2021
США можуть запровадити санкції проти Росії у справі Навального

Американські санкції будуть синхронізовані з європейськими.

У вівторок, 2 березня, США можуть ввести санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і переслідуванням опозиціонера Олексія Навального. Розглядається можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб.

 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

 

За даними джерел, США введуть санкції в рамках закону про контроль над хімічною і біологічною зброєю від 1991 року, а також відповідно до двох виконавчих указів.

 

Один з них був підписаний після анексії Криму Росією у 2014 році і передбачає можливість введення санкцій щодо російських офіційних осіб. Другий стосується боротьби з розповсюдженням зброї масового знищення.
 

Адміністрація президента США Джо Байдена готується ввести санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією Олексія Навального на цьому тижні. Американські санкції будуть синхронізовані з європейськими. Ці санкції стануть першими заходами щодо Росії, які будуть введені при Байденові. Очікується, що вони зададуть тон політиці Вашингтона щодо Москви.

 

Нагадаємо, що Європейський союз 2 березня представить нові санкції проти Росії. Раніше посли ЄС схвалили санкційний список через арешт Навального. В нього потраплять глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, генпрокурор Ігор Краснов, голова Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников.

 

Як повідомляла "УМ", апеляційний суд скоротив термін перебування російського опозиційного політика Олексія Навального у виправній колонії на півтора місяці.