У Білорусі достроково проголосувало за президента 32% виборців

15:36, 08.08.2020
У Білорусі достроково проголосувало за президента 32% виборців

Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня.

Центральна виборча комісія Білорусі повідомляє, що явка за чотири дні дострокового голосування на виборах президента склала 32,24%.

 

Як інформує «Україна молода», про це йдеться у звіті ЦВК Білорусі про хід дострокового голосування, оприлюдненому в суботу.

 

Згідно з документом, у Брестській області вже проголосували 30,11% виборців, у Вітебській – 30,86%, у Гомельській – 42,72%, у Гродненській – 30,02%, Мінській – 29,09 %, Могилевській – 37,88%, у Мінську – 26,45%.

 

Як пише видання "Наша Нива", численні спостерігачі повідомляють про завищення явки на достроковому голосуванні. Однак реальні цифри явки неможливо перевірити.

 

Практично всі незалежні спостерігачі не допущені на дільниці. Більше того, навіть протоколи про явку на дільниці за день голови комісій показують спостерігачам не скрізь, тому останні не можуть навіть зіставити цифру, яку нарахували за день, з тією, яка пішла "до центру".

 

Показово, що на деяких дільницях, де спостерігачів не допустили всередину, вони рахують виборців під дверима. Однак такий підрахунок не зможе нічого довести, якщо голова комісії напише в протоколі цифру, більшу за реальну.

 

Як повідомляла «УМ», вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня. Лукашенко перебуває на цій посаді з 1994 року.

 

Кандидатами зареєстровані: Олександр Лукашенко, Андрій Дмитрієв, голова кампанії "Говори правду", Анна Конопатська, колишній член Палати представників, Світлана Тихановська, дружина політв'язня Сергія Тихановського, Сергій Черачня, голова Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада).