Суд відібрав в Агентства з розшуку активів вертолітний майданчик Віктора Януковича

17:15, 07.02.2019
Суд відібрав в Агентства з розшуку активів вертолітний майданчик Віктора Януковича

(Судово-юридична газета)

Суди ухвалили два рішення, що усувають АРМА та КП "Центр організації дорожнього руху" від керування вертолітним майданчиком, що розташований на Парковій дорозі, 16-А.

 

Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури. 

 

Так, Господарський суд Києва 24 січня за позовом "Амадеус Ко" виніс рішення, яким заборонив Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) та КП "Центр організації дорожнього руху", обраному управителем цього майна за результатом відкритого конкурсу, вчиняти будь-які дії щодо управління цим майном.


Крім того, 6 лютого Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката "Амадеус Ко" та зобов’язав АРМУ повернути зазначений об’єкт нерухомості у користування юридичному власнику. При цьому захід забезпечення у вигляді арешту майна із забороною відчуження суд не скасував.  

 

Столична прокуратура внесе до суду нове клопотання про арешт вертолітного майданчика та передачу його в управління АРМА. 

 

Як відомо, 3 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва наклав арешт та заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки та будівлі по вулиці Паркова дорога, 16-А.


У серпні 2018 року майно на Парковій дорозі, 16-А Голосіївський райсуд Києва передав в управління "АРМА".


У жовтні вертолітний майданчик на Парковій алеї "АРМА" офіційно передала в управління КП "Центр організації дорожнього руху".