«Битва за Чернігів»: у Косово презентували український документальний фільм

13:32, 28.02.2024
«Битва за Чернігів»: у Косово презентували український документальний фільм

Обговорення фільму "Битва за Чернігів". (Фото Ірини Синельник)

Для студентів Ротшильдського інституту технологій у Приштині, що в Косово, презентували український документальний фільм “Битва за Чернігів” (створений “Суспільне Чернігів”) та онлайн-спілкування з автором – чернігівським журналістом Андрієм Тітком.

 

Як інформує УМ, про це представнику Інституту масової інформації в Чернігівській області повідомила співорганізаторка показу чернігівська журналістка Ірина Синельник.

 

Захід був приурочений до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну та відбувся межах засідання журналістського клубу, що діє в інституті.

 

Автор фільму розповів іноземним студентам про обставини, в яких перебував Чернігів і чернігівці під час часткової окупації області в лютому-березні 2022 року. А також про специфіку роботи журналістів в умовах війни й безпосередньо про працю над документальною стрічкою, що побудована на свідченнях військових – очевидців та учасників подій.

 

Під час спілкування також говорили про час закінчення війни в Україні, вплив українських подій на Балкани, перспективи відновлення постраждалих регіонів тощо.

 

За  словами Ірини Синельник, часом доводиться чути питання: “А що, війна в Україні не закінчилася? Ще досі триває?” Тому українські журналісти в Косово прагнуть використовувати будь-яку можливість, щоб розповісти про героїчний опір українців і злочини російської армії під час війни.

 

“Фільм “Битва за Чернігів” на YouTube зараз має 4 млн переглядів. Це не просто успіх та визнання журналістської роботи, це поширення свідчень про війну в Україні. І в цьому теж величезне значення цього документального фільму. А ще важливо, що він озвучений англійською і доступний для іноземців”, – зазначила Ірина Синельник.

 

“Битва за Чернігів” – це трисерійний документальний фільм, героями якого стали лише військові. Це погляд на події лютого-березня 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, фільм «Звідки куди» про евакуацію українських біженців покажуть у Каннах.