У Києві завершують виготовлення Тризуба для щита Батьківщини-Матері, фото

19:51, 20.07.2023
У Києві завершують виготовлення Тризуба для щита Батьківщини-Матері, фото

Ось як на одному зі столичних заводів закінчують виготовлення Герба для щита Батьківщини-матері. (facebook.com/radiosvoboda.org)

Добігає кінця виготовлення державного герба України - Тризуба, яким планують замінити герб СРСР на щиті монументальної київської скульптури "Батьківщина-Мати".

 

Герб виготовляють на одному із заводів Києва.

 

Як інформує Україна молода, світлини з заводу оприлюднило видання "Радіо Свобода".

 

«Ось як на одному зі столичних заводів закінчують виготовлення Герба для щита Батьківщини-матері. Він має замістити радянські серп і молот.

Конструкцію «обварюють», потім будуть шліфувати і за близько 10 днів вона буде готова, оцінює директор заводу», - повідомляють журналісти.

 

 

Відомо, що розмір тризуба - 7,5 метри на 4,5 метри. З трьох проєктів було обрано той, у якого були виступи по краях, щоб тризуб не здавався плоским.

 

 

Раніше проєкт «Тризуб Батьківщини» презентувало Міністерстві культури та інформаційної політики

 

 

Як повідомляла «УМ», Держінспекція з архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита "Батьківщини-Матері" в Києві.

 

Влада стверджує, що на оновлення монумента не будуть витрачені кошти з державного бюджету. Заміну радянського символу на український фінансує великий бізнес. Вартість проєкту — 28 млн гривень.

 

Згідно із заявою групи "Метінвест" від 19 липня, тризуб буде виготовлено зі сталі "Запоріжсталі", "Азовсталі" і ММК імені Ілліча. Для оновлення символу на підприємстві "Запоріжсталь" відновили марку сталі, з якої було виготовлено сам монумент.

 

За оцінками експертів, декомунізація «Батьківщини-матері» має завершитись до Дня Незалежності 2024 року.