Польща має припинити затримувати медійників - Комітет захисту журналістів

01:37, 19.03.2024
Польща має припинити затримувати медійників - Комітет захисту журналістів

Михайло Ткач у Польщі. (Скріншот відео)

Комітет захисту журналістів (американська незалежна некомерційна неурядова організація, що базується в Нью-Йорку та має кореспондентів по всьому світу) закликає польську владу припинити затримувати журналістів на кордоні.

 

Адже журналісти висвітлювали у Польщі суспільно важливі теми.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві Комітет захисту журналістів на офіційному сайті.

 

У Комітеті нагадують, що йдеться про нещодавнє затримання двох груп журналістів:

 

27 лютого польська поліція затримала журналіста-розслідувача "Української правди" Михайла Ткача та оператора неподалік кордону, коли вони готували репортаж про торгівлю агропромисловою продукцією між Польщею та рф за посередництвом Білорусі.

 

Також 7 березня польські правоохоронці затримали і депортували в Україну журналіста Юрія Конкевича та оператора Олександра Пілюка з редакції Район.in.ua, коли вони вели репортаж про вантажний рух на польсько-російському кордоні.

 

Координаторка програм Комітету захисту журналістів для Європи та Центральної Азії Гульноза Саїд зауважила:

 

«Committee to Protect Journalists стурбований тим, що Польща протягом двох тижнів затримала чотирьох українських журналістів, які розслідували торгівлю країни з росією.

 

Журналісти повинні мати можливість висвітлювати питання, що становлять суспільний інтерес, не боячись затримання чи депортації».

 

Як повідомляла «УМ», під час затримання знімальної групи УП польські поліцейські обшукали машину, забрали картки пам'яті з камер, усі телефони та документи.