Вкрав 43 млн у ЗСУ: в Афінах арештували ділка-українця

18:12, 15.11.2023
Вкрав 43 млн у ЗСУ: в  Афінах арештували ділка-українця

Зловмиснику вдалося заволодіти коштами у період з 2 березня по 10 травня 2022 року, коли перебував на посаді директора компанії.

Правоохоронні органи Греції затримали українця, якого підозрюють у скоєнні крадіжки на суму 43 мільйонів гривень у Міністерства оборони України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генпрокурора Украіни.

 

Затримання відбулося 13 листопада в Афінах.

 

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міноборони України на закупівлю товарів військового призначення. 

 

Ці кошти були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії.

 

12 липня 2022 року фігуранту повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені у особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

 

6 листопада 2023 року прокурори Офісу генерального прокурора направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт підозрюваного.

 

Також в рамках співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію червоного оповіщення. В результаті підозрюваного затримали та рішенням Апеляційного суду Афін щодо нього застосовано тимчасовий арешт.

 

Наразі готують необхідні документи для направлення запиту про видачу зловмисника українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Нагадаємо, колишньому нардепу і забудовнику Максиму Микитасю пред'явлено підозру у вчиненні розкрадання 307 мільйонів гривень Міністерства оборони під час будівництва складів у 2018 році.