На Одещині затримали підозрюваних у вбивстві поліцейського Зарецького

15:46, 21.04.2024
На Одещині затримали підозрюваних у вбивстві поліцейського Зарецького

Батько та син після стрілянини покинули авто, перевдягнулися та втекли з Вінниччини на Одещину. (Фото Нацполіції)

Бійці пецпідрозділу КОРД затримали на Одещині двох військових, які підозрюються у розстрілі поліцейського патруля під Гайсином на Вінниччині.

 

Правоохоронці вирахували місцеперебування фігурантів, які навіть зінили одяг, та затримали їх.

 

Як інформує країна молода, про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський у соцмережах в неділю.

 

За вбивство 20-річного поліцейського Максима Зарецького (інший поліцейський отримав важкі поранення) обом затриманим загрожує довічне ув'язнення.

 

 

Правоохоронці встановили, що затриманими виявилися батько та син віком 52 та 26 років. Обидва є військослужбовцями Схопутних військ та уродженцями Вінницької області.

 

Пан Вигівський також зазначив, що поліціянт, який загинув при виконанні обовʼязків, встиг вистрілити та поранити зловмисників. Він намагався захистити напарника, на якого напали першим.

 

 

За фактом нападу на правоохоронців проти затриманих відкрили кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. 

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

 

Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.

 

Як повідомляла «УМ», у ніч проти 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції – єдиного сина в родині, 20-річного Максима Зарецького.

 

Згодом стало відомо, що до розстрілу причетні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ ЗСУ.