На Закарпатті відшивали зимові куртки для збірної рф з лижного спорту

16:39, 10.11.2023
На Закарпатті відшивали зимові куртки для збірної рф з лижного спорту

На підприємстві на Закарпатті виявили таємно виготовляли куртки для спортсменів рф

На Закарпатті за замовленням Russia Ski Team для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту шили зимові лижні куртки, прикриваючись італійським брендом "Vist".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Facebook, СБУ, ДПСУ, Офіс генпрокурора.

 

«На одному з підприємств Закарпаття, власником якого є громадянин Італії, приховано виготовляли зимові лижні куртки італійського бренду "Vist" із символікою держави-агресора для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту, замовником котрої є організація «RUSSIA SKI TEAM».

 

Цю протиправну діяльність виявили, задокументували та припинили працівники Національної поліції України та Служби безпеки України.

 

Керівник Закарпаття подякував правоохоронцям за оперативне реагування.

 

Як повідомляє ОГП, товариство виготовляло спортивний одяг для команди національної збірної рф з гірськолижного спорту. Для цього вони використовували заготовки зимових лижних курток та емблеми з символікою держави-агресора.

 

 

За даними слідства, протягом від початку 2023 року підпільна майстерня виготовила та поставила до РФ понад 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку, розповіли в СБУ.

 

Щоб приховати нелегальні поставки, їхній "маршрут" пролягав через одну з європейських країн, де знаходився власник закарпатської швейної фабрики.



Ним виявився іноземець, який безпосередньо займався укладенням відповідних договорів з російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до РФ.

 

Для забезпечення виробничого процесу у швейному цеху він залучив керівницю цього підприємства. Виконанням російського "замовлення" займалось не більше 5 швей, яких відбирали серед "довірених" осіб.



Також швачки додатково проходили "інструктаж" щодо нерозголошення факту співпраці на користь країни-агресора серед оточуючих, знайомих та родичів, кажуть у спецслужбі.

 

Як повідомляє пресслужба ДПСУ, в ході обшуку у швейному цеху правоохоронці виявили 150 спортивних курток із символікою країни-агресора.

 

Як повідомляла УМ, у жодних змаганнях за участі російських команд Українська асоціація футболу не братиме участі і звертається до інших асоціацій — членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із рф за умови їхнього допуску.