Комбриг Водолазький викликається на допит за підготовку до оборони Дніпра

17:44, 14.10.2023
Комбриг Водолазький викликається на допит за підготовку до оборони Дніпра

Олександр Водолазький боронить Україну ще з 2014 року (Фото з ФБ-сторінки Олександра Водолазького)

Командир 128-ї бригади ТРО Дніпра Олександр Водолазький після того, як слідчі ДБР провели у нього черговий обшук 13 жовтня, викликається на допит до київського бюро на 16-17 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це сам Олександр Водолазький повідомив у Фейсбуці, але згодом обмежив доступ до посту. Втім, його друзі активно поширюють скан-версію посту на сторінці комбрига та закликають до розголосу даного свавілля.

 

За результатами обшуку, бойовому офіцеру, який боронить Україну ще з 2014 року, вручено підозру і клопотання до суду про арешт за перевищення службових обов'язків.

 

За даними видання «Дзеркало тижня», дніпровському комбригу ставлять в провину перевищення службових обов'язків: мовляв, на початку березня 2022 року 128 брТРО будувала взводні опорні пункти та пункти блокування на Набережній Дніпра на орендованих ділянках приватних підприємців.

 

Заважимо, що на початку березня 2022 року росіяни щоденно просувалися на сотні кілометрів, були майже оточені Київ, Харків, Чернігів, захоплений Херсон. Почалися ракетні обстріли Дніпра, існувала реальна загроза наступу ворожої армії на місто.

 

Саме тому військові ухвалили рішення будувати оборону. За захист Дніпра відповідав саме Водолазький.

 

 

Комбриг згадує про ті часи: «З дня на день ми чекали російські війська на підступах Дніпра. Для цього будувалася оборна міста і навколо нього. Я відповідав за захист Дніпра».

 

Щодо виклику на допит та можливого арешту в суді пан Водолазький написав:

 

«Думаю, що посіпаки влади виконають свій задум. Звертаюсь до всіх, хто мене знає, зробити репост і підтримати мене.

 

Де були всі ці праведники, коли була загроза Дніпру та Україні?».

 

Як повідомляла «УМ», на сайті президента України зареєстровано петицію із закликом присвоїти звання Герой України (посмертно) командиру 206-го батальйону Тероборони "кіборгу" Віталію Баранову.