Балаклія святкує День міста у річницю звільнення від російських окупантів

17:33, 08.09.2023
Балаклія святкує День міста у річницю звільнення від російських окупантів

Балаклія потроху відновлюється після звільнення від рашистів. (facebook.com/groups/balakleyamer)

Відтепер місто Балаклія у Харківській області щорічно святкуватиме День міста саме 8 вересня, у річницю звільнення від російських окупантів.

 

Як інформує Україна молода, відповідне розпорядження підписав начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов.

 

«З метою належного відзначення річниці визволення міста Балаклія від російсько-окупаційних військ під час Харківської наступальної операції у 2022 році, формування місцевих традицій та звичаїв, почуття патріотизму, любові до рідного краю, в знак подяки Збройним Силам України, за розпорядженням начальника Балаклійської МВА від 08.09.2023 щорічною датою відзначення Дня міста Балаклія встановлено 8 вересня», - повідомляє офіційний сайт міської ради Балаклії.

 

Тоді як сам пан Карабанов зазначає:

 

"8 вересня стало особливим днем для всіх мешканців Балаклії... Сьогодні ми вітаємо усіх наших жителів з Днем міста! З днем визволення нашої рідної домівки від російсько-окупаційних військ!

 

Об’єднавшись, ми вибороли право жити у вільному українському місті та сьогодні відзначати такі важливі свята для нас. Щодня доводимо собі і всьому світу, що ми – вільний народ незалежної України".

Нагадаємо, саме 8 вересня 2022 року українські захисники опублікували фото та відео з Балаклії, яка була в окупації 6 місяців.

 

Як повідомляла "УМ", рік тому мешканці Балаклії зустрічали визволителів зі сльозами та з оладками