Шуфрич сидітиме в СІЗО ще два місяці

15:54, 13.03.2024
Шуфрич сидітиме в СІЗО ще два місяці

Нестор Шуфрич у Печерському суді. (Фото: Ліля Гончарук / Суспільне)

Підозрюваний в державній зраді одіозний нардеп від групи «Платформа за життя і мир» Нестор Шуфрич сидітиме у СІЗО щонайменше до 11 травня.

 

Адже Печерський районний суд Києва продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Суспільне" з-зали суду в середу.

 

Зазначається, що прокурор просив Феміду продовжити тримання під вартою, без альтернативи внесення застави. 

 

Тоді як сам Шуфрич заявив журналістам у суді, що вже пів року перебуває під вартою і, на його думку, в його діях немає складу інкримінованих йому злочинів:

 

"Я не розумію як за об'єктивну критику влади, можна притягати людину до відповідальності, тим паче кримінальної, тим паче за зраду. Вважає що моє переслідування є замовним", - сказав підозрюваний обранець.

 

Також Шуфрич скаржиться на умови перебування в СІЗО. За його словами, він наразі перебуває в умовах, які були затверджені за часів КДБ СРСР.

 

«Моя інформаційна діяльність в цілому трактується як ІПСО. Мені інкримінується, що я фінансував повалення конституційного ладу і фінансував зміну кордонів і територіальної цілісності нібито даючи вказівки на укладання господарського договору на охорону майна, яке на той час належало одному з членів нашої родини і він був виключно охоронним. І встановили, що цей договір уклади без дозволу і згоди власників. Цей договір діяв 1,5 місяця і був скасований», — каже він.

 

На його думку, такі дії не можуть кваліфікуватися як злочин, бо господарські відносини зі структурами держави агресора або її офіційними адміністраціями стали злочином з березня 2022 року, а договір було укладено раніше.

 

Як повідомляла «УМ», у вересні 2023 року Шуфричу оголосили підозру в державній зраді. Також Служба безпеки України провела у Шуфрича обшуки і знайшла документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком, за підписом позбавленого нині українського громадянства екснардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

 

8 лютого 2024 року Нестору Шуфричу оголосили нову підозру – у фінансуванні Росгвардії.