Авто голови Херсонської ОВА Прокудіна намагалися атакувати дроном - СБУ

10:33, 13.04.2024
Авто голови Херсонської ОВА Прокудіна намагалися атакувати дроном - СБУ

Василь Малюк (в центрі) під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях. (Фото Офісу президента)

Російські спецслужби завербували зрадника з Херсону та планували вбивство голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

 

Втім, завершити замах ворогу завадила СБУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, передає «Дзеркало тижня» в суботу.

 

За його даними, з глибини 12 км росіяни запустили новий зразок FPV-дрона, яки мав атакувати автівку керманича Херсонщини.

 

У цей же час місцевий мешканець візуально спостерігав за «ціллю» та коригував вогонь по автівці Прокудіна.

 

В результаті, ворожий дрон знешкодили за допомогою засобів радіоелектронної боротьби (його вчасно посадили на землю після перехоплення), а спільника російських спецслужб затримали.

 

Пан Малюк наголошує, що негідника затримали 10 квітня «на стадії завершеного замаху».

 

Керманич спецслужби також повідомив, що відомство постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури, локації підприємств ОПК.

 

«З крайніх реалізацій — затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який дуже тісно працював по об'єктах ОПК. Затримано декількох співробітників "Укрзалізниці" які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження», —  перелічив голова СБУ.

 

Зауважимо, що голова Херсонської ОВА з 2000 року служив в органах внутрішніх справ. Зокрема, працював у слідчому та кадровому підрозділах і очолював Управління кадрового забезпечення МВС у Херсонській області.

 

У листопаді 2015-го Прокудін став заступником начальника, а згодом — і начальником Нацполіції в Херсонській області.

У лютому 2023 року його призначили очільником обласної військової адміністрації Херсонщини. Крім того, Прокудін має науковий ступінь кандидата юридичних наук.

 

Як повідомляла "УМ", одіозний екснардеп від забороненої партії регіонів Владислав Лук’янов намагався втекти з України, але був затриманий поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині