«НАТО, як смерті, боїться дати Росії по зубах» - Огризко

14:25, 02.01.2024
«НАТО, як смерті, боїться дати Росії по зубах» - Огризко

Український дипломат Володимир Огризко вважає, що в головах натівських вождівміцно засіла догма - "ми не можемо воювати з рф". (Фото з відкритих джерел)

НАТО, як смерті, боїться дати Росії по зубах. Догма — «ми не можемо воювати з Росією», міцно засіла в голови всіх натівських вождів.

 

Як інформує УМ, про це заявив у своєму блозі український дипломат Володимир Огризко.

 

«От подивіться, якщо ми беремо ситуацію в західній частині України. Якщо в Польщі є доволі непогана система протиповітряної оборони, то що забороняє домовитися про те, що поляки, аби російські ракети не залітали в країну, просто їх збивали.

 

На території України збивали, можливо, на території Польщі — якщо туди щось буде залітати, але, скоріш за все, на територію України, якщо наше ППО пропускає їх з певних причин. Ось наші військові казали, що стільки було цілей одночасно, що не встигали відстежувати на моніторі, як вони з’являються куди летять, як змінюють курс і так далі. Тобто це справді величезна робота», - продовжує роздуми дипломат.

 

 

«Тому якщо країни НАТО — та сама Польща, Румунія, сказали б — ми будемо збивати об'єкти, що наближаються до нашої території, скажімо, на 200 кілометрів. Це така собі безпольотна зона. Ну вони ж мають право дбати про свою безпеку.

 

А чому ж Російська Федерація загрожує їхній безпеці і залишається безкарною? Це знову до питання про безкарність, розумієте. Чим більше Росія почувається безкарною, тим нахабніше вона діє. Ну от цю логіку донести до голів наших західних партнерів поки що ніяк не вдається.

 

Завершився 2023-й рік, і ми продовжимо говорити одне і те саме, що говорили в кінці 2022-го: Росія зондує НАТО, вона продовжує це робити і НАТО не відповідає. Навіть у великих не скептиків, а прибічників НАТО можуть з’являтися сумніви — а чи НАТО взагалі може відповісти?», - резюмував Огризко.

 

Як повідомляла УМ, міноборони Естонії, яка є членом НАТО, розробило план перемоги України протягом 2024-2026 років.