Залізні мечі: Ізраїль почав контртерористичну операцію в секторі Газа

12:39, 07.10.2023
Залізні мечі: Ізраїль почав контртерористичну операцію в секторі Газа

Палестинське ісламське угруповання ХАМАС масовано атакувало ракетами Ізраїль (Фото з відкритих джерел)

Уранці 7 жовтня ХАМАС вдарив по Ізраїлю, випустивши сотні ракет. У відповідь Міністерство оборони країни оголосило про масований призов резервістів і розпочав операцію "Залізні мечі" у секторі Газа. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве видання News ru

 

Радіо Ізраїля Kan Bet повідомляє, що ХАМАС заявляє про 35 захоплених у полон ізраїльтян. Також у соцмережах ширяться відео вбивства мирних жителів.

 

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу у зверненні до громадян заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни. Він наголосив, що Сектор Гази “заплатить” за цей напад. Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що ХАМАС контролює сім ізраїльських громад поблизу Гази.

 

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант також розповів, що в районах, розташованих на відстані до 80 км від кордонів сектора Гази оголошено надзвичайний стан. Він закликав громадян бути готовив до тривалих бойових дій.

 

«Сьогодні вранці ХАМАС зробив серйозну помилку і почав війну проти Ізраїлю. Солдати ЦАХАЛу ведуть боротьбу з ворогом на всіх ділянках проникнення», – сказав Галант.

 

Також армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції Залізні мечі у секторі Гази.

 

Тим часом палестинські бойовики вже захопили військову базу Закім на околицях сектору Гази, повідомляють про десятки загиблих ізраїльських солдатів у казармах.

 

Зауважимо, що 7 жовтня близько 06:30 ранку в Ізраїлі пролунали вибухи. ХАМАС заявив про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю та завдав ракетного удару з боку сектору Гази.

 

За словами лідера військової організації ХАМАС Мохаммеда Дейфа в межах операції під назвою Шторм Аль-Акса по Ізраїлю у суботу вранці нібито було випущено 5000 ракет.

 

Місцеві ЗМІ повідомляють про загиблих і поранених. У регіонах, наближених до сектору Гази, йдуть бої.

 

Як повідомляла УМ, раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пояснив, що Ізраїль не надає зброю Україні, оскільки боїться, щоб та не потрапила до рук росіян, а тоді до Ірану.