Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова оголосила пріоритети антикорупційних реформ

15:42, 30.09.2023
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова оголосила пріоритети антикорупційних реформ

Катаріна Матернова під час зустрічі з керівниками НАБУ та САП. (twitter.com/kmathernova)

Новопризначена посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова зустрілася з керівником НАБУ Семеном Кривоносом та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександром Клименком.

 

Під час зустрічі йшлося про пріоритети реформ для України в антикорупційній сфері, які назвала дипломатка ЄС.

 

Як інформує Україна молода, про це Катаріна Матернова повідомила у соцмережі Х в суботу.

 

Зокрема, пані посол розповіла, що зустрілася з очільниками ключових антикорупційних органів України та запевнила їх у тому, що Європейський союз  продовжить допомогу й підтримку.

 

«Важливо визначити пріоритетами подальші реформи для сильної інституційної та процесуальної автономії САП, а також покращити законодавство, щоб прискорити антикорупційні розслідування», - зауважила Матернова.  

 

Зауважимо, що нова посол ЄС в Україні почала роботу ще 20 вересня, прибувши до Києва та вручивши копії вірчих грамот в Міністерстві закордонних справ, а 27 вересня – вручила вірчі грамоти президенту Володимиру Зеленському.

 

За неофіційними даними, призначення пані Матернової послом у Києві є ще одним сигналом підтримки євроінтеграційних зусиль України.

 

Як повідомляла "УМ", на початку вересня радник президента США з національної безпеки, Джейк Салліван зустрівся з керівниками українських антикорупційних інституцій у Вашингтоні.
 
До складу української делегації увійшли директор НАБУ Семен Кривонос, Спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко та Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко.