Новий командувач Нацгвардії Олександр Півненко представлений колективу, фото

17:33, 10.07.2023
Новий командувач Нацгвардії Олександр Півненко представлений колективу, фото

Олександр Півненко та Ігор Клименко. (Фото МВС та Нацгвардії)

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко представив нового командувача Національної гвардії України, бойового офіцера Олександра Півненка колективу в понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Нацгвардія та МВС.

 

На початку заходу присутні вшанували пам‘ять загиблих військовослужбовців Національної гвардії та виконали Гімн України.

 

 

Міністр Ігор Клименко подякував попередньому командувачу Нацгвардії Юрію Лебедю за віддану службу та керівництво в умовах повномасштабної війни:

 

«Хочу подякувати за те, що з перших днів війни ви керували величезним та ефективним підрозділом Сил безпеки та оборони Національної гвардії України. Підрозділи Нацгвардії є гідними на полі бою і щодоби дають відсіч ворогу, в чому є ваша заслуга».

 

 

Тоді як новому командувачу НГУ Олександру Півненку глава МВС побажав наснаги та сил.

 

За його даними, полковник Півненко має актуальний бойовий досвід. Колишній командир окремого загону спеціального призначення НГУ, який обороняв Харків та брав участь у контрнаступі на Слобожанщині. Після цього командував 3-ю бригадою оперативного призначення "Спартан" - однією із наших бригад Гвардії наступу. А після повернення із Бахмуту очолював Східне територіальне управління НГУ.

 

 

Міністр Клименко зазначив, що очільник Нацгвардії, як і попередній командувач, має сфокусуватися на підготовці бригад «Гвардії наступу» та ефективному використанні вже сформованих підрозділів.

 

У свою чергу, пан Півненко заявив підлеглим під час виступу: «Основний напрямок роботи – це підготовка «Гвардії наступу». Наразі це головна задача нашої країни, аби підрозділи могли виконувати завдання у повному обсязі, щоб якнайшвидше деокупувати наші території».

 

 

Наприкінці Ігор Клименко наголосив, що всі мають пам’ятати, що наразі головне – це перемога у війні, втім усі відомства мають працювати й над майбутніми пріоритетами, які представив президент Зеленський у своїй доктрині.

 

Зауважимо, що на вихідних бойовий офіцер Олександр Півненко призначений Указом Президента України новим командувачем Нацгвардії.

 

Як повідомляла «УМ», представлення Півненка відбулося у Львові, після повернення глави держави з Туреччини, звідки вдалося забрати додому командирів-захисників «Азовсталі».