Екснардеп Денисенко пропонує заборонити чоловікам виїзд за кордон на 3 роки після Перемоги

16:51, 06.08.2023
Екснардеп Денисенко пропонує заборонити чоловікам виїзд за кордон на 3 роки після Перемоги

Вадим Денисенко пропонує зберегти українску націю шляхом створення концтабору. (facebook.com/vadym.denysenko.1)

Керівник Інституту майбутнього, колишній народний депутат Вадим Денисенко, якого ЗМІ також називають радником міністра внутрішніх справ, закликає заборонити чоловікам виїздити з України навіть після війни.

 

На його думку, така заборона повинна діяти щонайменше три перші роки після Перемоги.

 

Як інформує Україна молода, свої фантазії та міркування Вадим Денисенко висловив у соцмережах у неділю.

 

«Я впевнений, що навіть після війни потрібно продовжити заборону виїзду чоловікам за кордон ще, як мінімум, на 3 роки. Інакше ми просто не збережемося як нація», - аргументує колишній журналіст та парламентар.

 

Ще й додав: «P.s окремо хочу наголосити: чи мають бути законні способи виїзду (на лікування, в тому числі ПТСР, для військових, особливо тих, які пройшли бойові дії - повинні мати право на відпустку за кордоном, відрядження і т.д)? Звичайно так. І це має бути чітко прописано в законодавстві.

 

Але одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 - це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько 7 млн людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи по поверненню - лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль».

 

Під постом Денисенка чимало користувачів різко розкритикували «маячню» автора та нагадали йому про права людини, свободу пересування, про безвіз, а не «безвиїзд» тощо.

 

Тоді як у департаменті комунікацій МВС заявили, що відповідні висловлювання пана Денисенка стосовно заборони виїзду чоловікам за кордон – це виключно його особиста думка.

 

«Прохання не вважати це позицією МВС України. На численні запити журналістів повідомляю офіційно: Вадим Денисенко не є радником Міністра внутрішніх справ», - зазначила речниця МВС України Марʼяна Рева.

 

Через різке суспільне обурення Денисенко у новому пості дещо підкорегував свою позицію: мовляв, варто вести мову не про заборону, а обмеження виїзду за кордон.

 

«Давайте чесно скажемо собі, якщо не буде таких обмежень, в кращому випадку, протягом наступного десятиліття сюди буде завезено 2-3 млн жителів Азії. Тобто, мінімум, 7-8% населення України будуть вихідцями з тих широт а за 20 років всі 15-17%», - веде далі свою «пісню» колишній законотворець.

 

А також міркує про закон: «Про права людини, які стали активно обговорювати, я чув і тоді, коли нинішня заборона була введена. Ми маємо просто дати відповідь на одне питання: ми за права людини чи за збереження нації. Якщо хочете більш пафосно: ми за те, щоб все було як до 24.02.22 чи будемо будувати Ізраїль?».

 

Вадим Денисенко підтвердив, що перестав бути радником міністра внутрішніх справ в січні 2023 року, коли загинув Денис Монастирський.

 

Як повідомляла "УМ", два місяіц тому міністр внутрішніх справ Ігор Клименко влаштував подібний скандал: він заявив, що чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану, треба покарати, ухваливши відповідний закон. Правозахисники дещо охолодили запал міністра, нагадавши тому, що закон не має зворотньої сили.