Рада розблокувала закон про медичний канабіс

18:11, 16.01.2024
Рада розблокувала закон про медичний канабіс

Постанову Тимошенко щодо канабісу підтримали всього 25 депутатів за мінімально необхідних 226. (Фото Верховної Ради України)

Верховна Рада розблокувала підписання закону про легалізацію медичного канабісу, відхиливши блокуючий проєкт постанови авторства нардепів від «Батьківщини».

 

Намір скасувати закон про легалізацію медичного канабісу підтримали лише 25 обранців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк після голосування.

 

Зазначається, що проєкт постанови щодо скасування рішення Верховної Ради про ухвалення закону "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни" підтримали всього 25 депутатів за мінімально необхідних 226.

 

Відповідно блокуючий проєкт вважається відхиленим, а процедура підписання закону головою ВР і президентом – розблокованою.

 

Нагадаємо, Верховна Рада 21 грудня ухвалила Закон "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

 

Вже 22 грудня народні депутати від фракції "Батьківщина" зареєстрували проєкт постанови про скасування рішення ВР щодо ухвалення цього закону. Реєстрація такого проєкту тимчасово унеможливила підписання ухваленого закону.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Юлія Тимошенко воює проти медичного канабісу.