Зеленський ввів санкції проти російських Сбербанку та Промінвестбанку

13:27, 20.03.2021
Зеленський ввів санкції проти російських Сбербанку та Промінвестбанку

Вперше проти цих банків санкції застосували ще у 2019 році.

Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО про продовження санкцій проти 2 російських банків. Мовиться про "Сбербанк" та "Промінвестбанк".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Офіс Президента.

 

Відповідно до указу, Кабінет Міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком мають забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних економічних та інших санкцій, передбачених цим рішенням.

 

Зауважимо, що вперше проти цих банків санкції застосували ще у 2019 році.

 

Крім того, іншим указом президент ввів у дію рішення РНБО від 19 березня "Про заходи щодо підвищення рівня хімічної безпеки на території України".

 

Як зазначається в документі, своїм рішенням РНБО визнала недостатньо ефективною діяльність Кабінету міністрів щодо забезпечення проведення державної політики у сфері управління хімічною безпекою та поводження з хімічними речовинами.

 

Як повідомляла УМ, президент ввів у дію інше рішення РНБО від 11 березня – "Про створення Центру протидії дезінформації"..

 

Минулий місяць був вкрай продуктивним для РНБО у плані запровадження санкцій проти зрадників України та прихильників Кремля.

 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам довелося припинити роботу.

 

Телеведучі і журналісти із заблокованих каналів працевлаштувалися на новоствореному каналі Козака-Медведчука.

 

26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення. Втім, було припинено за годину.