Козак подав позов до Верховного Суду щодо санкцій РНБО

11:45, 25.02.2021
Козак подав позов до Верховного Суду щодо санкцій РНБО

Козак хоче оскаржити указ президента Володимира Зеленського про санкції https://novyny.24tv.ua/kozak-podav-pozov-do-verhovnogo-sudu-shhodo-sanktsiy-rnbo_n1552712

До Верховного суду надійшов позов від фізичної особи, щодо якої застосовано санкції. Мова йде про санкції, які ввели проти телеканалів нардепа Тараса Козака.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба суду.



"24 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, яким оскаржується указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021", - йдеться у повідомлені.

 

Позов надійшов від нардепа Тараса Козака.
 

До Верховного Суду й раніше надходили 3 позови щодо оскарження санкцій. Наприклад, 9 лютого таку заяву залишили без розгляду та дали позивачу 10 днів, аби усунути недоліки.

 

За одним з позовів Касаційний адміністративний суд Верховного суду відкрив справу. Розгляд призначили на 15 березня.

 

Позову, який надійшов до суду, присвоєно раєстраційний номер справи - № 9901/39/21.

 

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким наклав санкцій на телеканали 112, ZIK і NewsOne і їх власника Козака. Глава держави підкреслив, що для введення санкцій були "залізобетонні аргументи".

 

Раніше Данилов заявляв про неможливість скасування санкцій проти каналів 112, ZIK і NewsOne. Він зазначив, що рішення РНБО готувався тривалий час.

 

Також ввели санкції проти Віктора Медведчука. Серед рішень РНБО також було доручення повернути в державну власність так звану "трубу Медведчука". Мова йде нафтопродуктопровід "Самара - Західний напрямок".

 

Як повідомляла УМ, на базі регіонального львівського каналу "Перший незалежний" створюється новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne і "112". Запуск планується у квітні 2021 року.